Advies, inventarisatie, inspectie en bescherming van de bomen door b-Tree Boomverzorging

Voor het lange termijn behoud van de bomen en het beeldbepalende landschap zorgt b-Tree Boomverzorging uit Beerzel. De inventarisatie en inspectie van de bomen langsheen de Beukennootjesdreef en de grachten, aan de buitenzijde van het domein, zijn gepland in het voorjaar van 2020.

Omwille van de wandelwegen langsheen deze prachtige oude bomen is er al heel wat wortelschade ontstaan. Hierdoor zijn verschillende prachtige bomen al veel te vroeg in hun eindfase terecht gekomen. Deskundig boom advies en een plan van aanpak is dan ook nodig om de bomen te beschermen. Dit alles gebeurt in samenspraak met Onroerend Erfgoed.

Na de inspectie van de bomen, volgt het nader onderzoek en het advies. Dit alles wordt mee opgenomen in het beheersplan van de ganse oude site.

De boombescherming is nodig om de bomen nog een mooie begeleiding te geven in hun veterane fase. Zodat ook de wandelaars en bezoekers nog maximaal kunnen genieten van het unieke stukje natuur.

Hieronder ziet u vruchtlichamen van enkele parasitaire schimmels. Ze groeien op de onderstam van de aangetaste bomen. Door betreding van de wortelzones (voertuigen, wandelaars en fietsers) verzwakken de bomen erg. En zijn ze veel vatbaarder voor parasitaire schimmelaantastingen. Dat kan leiden tot het verlies van deze bomen. Zelfs op korte termijn (soms op enkele jaren tijd).

Het is dan ook belangrijk dat voetgangers en fietsers op de voorziene wandelwegen blijven en deze niet verlaten. Voertuigen zijn niet toegelaten.

 

Artikel door b-Tree Boomverzorging BV (https://b-tree.be)

Eén antwoord op “Advies, inventarisatie, inspectie en bescherming van de bomen door b-Tree Boomverzorging”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.