Ter bescherming van de natuur en de bomen: de nieuwe toegangsregeling

U kan het toegankelijkheidsreglement hier lezen.

Daar er steeds meer en meer bezoekers naar het Pelgrimhof komen, is de nood aan goede afspraken tussen mens en natuur noodzakelijk.

Zowel de bomen als de beschermde fauna en flora staan wereldwijd erg onder druk en hebben het moeilijk. Onder andere door langdurige droogteperioden. Ook hier op het beschermd erfgoed domein Pelgrimhof is dit duidelijk zichtbaar.

Om maar even te vermelden, is na grondige inspectie gebleken dat er in de Beukennootjesdreef al zeker 17 beuken aangetast zijn en naar hun eindfaze gaan. Dit omwille van historische betreding van hun wortelzone, zowel door voertuigen als mensen, waardoor wortels zijn gaan afsterven en later ook de bomen.

Afgestorven beuk Pelgrimhof

Lees meer over het belang van de groeiplaats van bomen en hoe dit hun conditie en dus ook hun levensduur bepaalt.

Ook de kruidlaag en de paddenstoelen dienen beter beschermd te worden. Zij maken deel uit van het boomsoorteigen ecosysteem.

Daarom werd de toegankelijkheidsregeling van het Pelgrimhof vanaf vandaag ingevoerd en is deze gepubliceerd op deze website. Aan iedere toegangsweg zal ook een signalisatiebord komen met de nodige informatie. Later komen er ook enkele informatieborden met uitleg over de natuur en de bomen.

Wij wensen iedereen uitdrukkelijk te danken voor hun bezoek en het mee helpen beschermen van de natuur en dus onze planeet.

M.v.g.,

De beheerders

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.